Telecí soté jarní
Suroviny
- 200 g Brambory rané
 - 600 g Telecí plec
 - 150 g Mrkev kořen
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Hrášek
 - 80 g Cibulka jarní
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Víno bílé
 - 200 ml Bujón hovězí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Tymián čerstvý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 12342 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 892.5 mg
 - Vláknina 8927.3 mg
 - Vitamín A 8927.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, pepřem a posypeme moukou.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přisypeme kousky masa s nadrobno nakrájenou cibulí a krátce orestujeme. Podlijeme vínem, bujónem, ochutíme prolisovaným česnekem, tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a pozvolna vaříme jednu hodinu. Nyní do pokrmu přidáme čerstvý hrášek, mladou mrkev, jarní cibulku a nové brambory, vše nahrubo pokrájené. V případě potřeby doléváme bujón. Vaříme další půlhodinu a můžeme podávat.