Hříbkové karbanátky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 10 g Petržel - nať
 - 100 g Strouhanka
 - 600 g Hříbky čerstvé
 - 100 g Telecí maso mleté
 - 12 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 560 ml Olej stolní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 12 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1636 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 181.8 mg
 - Draslík 833.8 mg
 - Vláknina 5262 mg
 - Vitamín A 5262 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobouky hříbků odkrojíme, dužinu lehce vydlabeme.
 - 
                                2
Třně a vydlabanou dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na 25 g rozpáleného másla.
 - 
                                3
Rozpálíme zbytek másla a osmažíme na něm maso, přidáme smažené houby, nasekanou petržel, smetanu a strouhaný parmezán.
 - 
                                4
Smažíme 15 minut.
 - 
                                5
Klobouky hub naplníme připravenou směsí, překlopíme dalším kloboukem. Poté obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.
 - 
                                6
Hřibové koule necháme chvíli odpočinout v chladu.
 - 
                                7
Olej rozpálíme a koule v něm osmažíme.
 - 
                                8
Ihned podáváme.