Telecí maso dušené na karí s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1067 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 313.7 mg
 - Vláknina 3356 mg
 - Vitamín A 3356 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na polovině dávky tuku ji zpěníme a přidáme karí koření.
 - 
                                3
Na tento základ vložíme maso, lehce je osmahneme, mírně osolíme a zalijeme částí vody. Pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas zamícháme a doléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky, rozředíme ji vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného prošlehání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a přecedíme zpět na maso.
 - 
                                6
Nakonec přidáme oloupané a na nudličky nakrájené mandle.