Omáčka z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1233 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 498.1 mg
 - Vláknina 3138 mg
 - Vitamín A 3138 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme nové koření, bobkový list, sůl, pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 40 minut.
 - 
                                2
Vývar scedíme, koření vyndáme, maso nakrájíme najemno nebo posekáme. Maso vrátíme do vývaru a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, přidáme do vývaru, provaříme, ochutíme majoránkou, podle chuti dosolíme. Krátce povaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovými noky.