Milánské koleno
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 10 g Oregano čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Telecí koleno
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 805 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 193.5 mg
 - Draslík 1077 mg
 - Vláknina 5668.8 mg
 - Vitamín A 5668.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Silné řezy kolena obalíme v mouce s trochu soli a pepře.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme máslo. Přidáváme postupně porce telecího kolena a 10 minut je dozlatova smažíme. Nádobu odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, celer, drcený česnek a 5 minut je za stálého míchání smažíme.
 - 
                                3
Vložíme rajčata, oregano, bobkový list a zalijeme vínem. Vrátíme maso, zakryjeme a 1,5-2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.
 - 
                                4
Je-li šťáva u masa příliš řídká, vyjmeme maso a nepřikrytou šťávu svaříme, až zhoustne. Ochutnáme a dokořeníme.