Telecí koleno na způsob bažanta
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Slanina vepřová
 - 600 g Telecí koleno
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 0.5 kávová lžička Jalovec
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 646 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 628 mg
 - Vláknina 2306.3 mg
 - Vitamín A 2306.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, vykostěné telecí koleno omyjeme a protkneme 2/3 slaniny nakrájené na nudličky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a zvolna opečeme na polovině másla. Koleno vložíme do pekáčku.
 - 
                                2
Na zbylém másle mírně osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky zbylé slaniny. Přidáme k masu spolu s celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Podlijeme trochou vody a za občasného polévání šťávou a podlévání vodou maso pečeme doměkka.
 - 
                                3
Šťávu necedíme, podáváme ji s cibulí.