Telecí s kopřivovou nádivkou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 1500 g Telecí plec
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 12 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Žemle tuková
 - 2 hrst Kopřiva
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 2293 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 462.1 mg
 - Draslík 1120.3 mg
 - Vláknina 2937.8 mg
 - Vitamín A 2937.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do omytého a osušeného telecího masa nakrojíme kapsu, maso osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do vajec rozšlehaných s trochou mléka. Přidáme čerstvé nasekané kopřivy, nadrobno nakrájené uzené maso, nasekanou pažitku s petrželkou a kari koření. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Připravené maso naplníme nádivkou, upevníme jehlami a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou slaninu, nasekaný česnek a posypeme kmínem a grilovacím kořením. Podlijeme vodou a pod pokličkou zvolna pečeme za občasného podlití vodou a přelévání vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Před koncem pečení pokličku odstraníme a maso dopečeme.