Pečená telecí kapsa s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 150.5 mg
 - Draslík 1514.5 mg
 - Vláknina 10288.5 mg
 - Vitamín A 10288.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mase vyřízneme ostrým nožem kapsu.
 - 
                                2
Špenát spaříme ve vroucí vodě a nasekáme nahrubo, přidáme na kostičky nakrájené datle, bílek, piniové oříšky a promícháme. Kapsu v mase osolíme a naplníme směsí. Zašijeme jehlou a kuchyňskou nití.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                4
V širokém pekáči rozpálíme polovinu oleje a maso ze všech stran orestujeme. Zalijeme vínem, přidáme na dílky nakrájené brambory, ochutíme solí, zbylým olejem a pečeme 50-60minut.
 - 
                                5
Poté kapsu nakrájíme na plátky, podáváme s brambory a vypečenou šťávou.