Telecí řezanka se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 250 g Cuketa
 - 100 g Paprika červená
 - 100 g Paprika zelená
 - 150 g Šalotka
 - 300 g Telecí kýta
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 10 g Majoránka čerstvá
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Zakysaná smetana
 - 130 ml Hovězí vývar základní
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 940 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 76.1 mg
 - Draslík 1302.8 mg
 - Vláknina 11515 mg
 - Vitamín A 11515 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z telecí kýty nakrájíme na silnější nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na slabší plátky, česnek prolisujeme, obě papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, cuketu na kostičky, šalotky na kolečka a rozebereme na kroužky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, maso lehce obalíme v mouce a na másle osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme brambory, cukety, papriky, šalotku, česnek, sůl, pepř a vaříme zvolna asi 12 minut.
 - 
                                3
Lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželku a čerstvou majoránku posekáme najemno, přisypeme do pánve, podusíme asi minutu a odstavíme.
 - 
                                4
Již mimo oheň vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.