Jednoduchá paštika z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 551.4 mg
 - Draslík 540.8 mg
 - Vláknina 1450 mg
 - Vitamín A 1450 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu na nakrájené slanině a cibuli dusíme na kousky nakrájené vepřové maso a telecí játra doměkka. Vše potom rozemeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
Do mleté směsi přidáme žloutek a strouhanku navlhčenou vínem. Osolíme a okořeníme paštikovým kořením. Třeme, až se paštika napění.
 - 
                                3
Paštikou naplníme čistou zavařovací láhev vymazanou sádlem. Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 90 minut.