Hovězí jazyk pečený se sardelovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 2630 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 117.6 mg
 - Draslík 515.1 mg
 - Vláknina 1086.2 mg
 - Vitamín A 1086.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu másla utřeme se sardelovými řezy, přidáme citronovou šťávu a směsí potřeme uvařený hovězí jazyk.
 - 
                                2
Zbylé máslo rozpálíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme a vložíme jazyk. Podlijeme trochou vývaru a dusíme. Povrch posypeme strouhankou a zapečeme.