Uzený hovězí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 469 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 315.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí uzený jazyk očistíme a vypereme. Vložíme jej do vroucí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Měkký jazyk vyjmeme, ochladíme studenou vodou, ihned oloupeme a vložíme nad páru.
 - 
                                3
Při podávání jazyk krájíme na tenčí plátky.