Telecí játra v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1134 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 915 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 1047 mg
 - Draslík 995.2 mg
 - Vláknina 874 mg
 - Vitamín A 874 mg
 - Vitamín B6 2.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí játra nakrájíme na pruhy, osolíme, okmínujeme a na talíři je obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme bobkový list, trochu octa, pokrájené rajče a povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji játra dorůžova, rozložíme je na ploché míse a zalijeme hotovou omáčkou.