Bystřická jehla na grilu
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 20 g Játra telecí
 - 250 g Vepřová plec
 - 250 g Hovězí maso zadní
 - 180 g Klobása uzená
 - 400 g Chléb slunečnicový
 - 50 g Špek
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 97.3 mg
 - Draslík 255 mg
 - Vláknina 16230.8 mg
 - Vitamín A 16230.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
 - 
                                2
Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou.
 - 
                                4
Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut.
 - 
                                5
Bystřické jehly podáváme s chlebem.