Dršťková polévka s párkem
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev kořen
 - 100 g Párky jemné
 - 20 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 5 g Majoránka
 - 500 g Dršťky syrové
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 50 g Petržel kořen
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 1800 ml Voda pitná
 - 20 ml Olej rostlinný
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1398 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 109.7 mg
 - Draslík 206.1 mg
 - Vláknina 4106.7 mg
 - Vitamín A 4106.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dršťky důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, potřeme solí, znovu propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Povaříme 20 minut, vodu slijeme, nalijeme na dršťky čerstvou a znovu přivedeme k varu, osolíme a vaříme nejméně dvě a půl hodiny.
 - 
                                2
Mezitím připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme a v pánvi na trošce oleje všechnu zeleninu trochu orestujeme. Z másla a mouky připravíme v hrnci středně hnědou jíšku, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme orestovanou zeleninu, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky, párek na kolečka, vložíme do polévky, přisypeme majoránku a dovaříme.