Zapečené dršťky po ukrajinsku
Suroviny
- 500 g Dršťky vařené
 - 200 g Brambory
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cibule sterilovaná
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 273.4 mg
 - Draslík 435.8 mg
 - Vláknina 8183 mg
 - Vitamín A 8183 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na nudličky nakrájíme vařené dršťky, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a brambory. Cibuli posekáme nadrobno.
 - 
                                2
Ve velkém kastrole rozehřejeme sádlo a mírně na něm osmahneme cibuli, mrkev s petrželí a brambory. Zasypeme polohrubou moukou, zamícháme, ještě spolu osmažíme, podlijeme horkým hovězím vývarem a za stálého míchání povaříme.
 - 
                                3
Pak přimícháme vařené dršťky a jáhly, kastrol zakryjeme pokličkou a asi 20 minut necháme dusit. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, okořeníme čerstvými lístky koriandru, zalijeme rozšlehaným vejcem a promícháme.
 - 
                                4
Směs přendáme do zapékací mísy vymazané máslem, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
 - 
                                5
Zapečené dršťky rozdělíme na talíře a obložíme je nakládanou cibulkou.