Srdcový guláš
Suroviny
- 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Hovězí srdce
 - 1 špetka Vegeta
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 310 mg
 - Draslík 845.4 mg
 - Vláknina 1349.5 mg
 - Vitamín A 1349.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí srdce rozkrojíme, blanky a žilky odstraníme, maso znovu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
V kastrolu na oleji (nebo na sádle) osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené srdce, zaprášíme moukou a zprudka opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, rozetřený česnek, osolíme a okořeníme kmínem. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa asi 80 minut.
 - 
                                3
Nakonec guláš dochutíme špetkou vegety.