Pikantní guláš s játry
Suroviny
- 300 g Játra vepřová
 - 400 g Vepřový bok uzený
 - 200 g Lečo sterilované
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 5 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 796 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 136.4 mg
 - Draslík 470.3 mg
 - Vláknina 2714.5 mg
 - Vitamín A 2714.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájený bůček, játra, podusíme, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme 20 minut.
 - 
                                2
Na kolečka nakrájíme papriku, feferonky, přisypeme do hrnce, vlijeme lečo a kečup. Na pánvičce připravíme zásmažku z 1 lžíce sádla a mouky, osmažíme, vsypeme do guláše a povaříme ještě asi 10 minut.