Hovězí plátky s paprikou a bylinkovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
 - 800 g Hovězí maso zadní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 206.6 mg
 - Vláknina 3892.3 mg
 - Vitamín A 3892.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme cukr, sůl, pepř, ocet a olivový olej. Vmícháme nasekané bylinky, očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, omytá, na kousky nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou feferonku.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na plátky a na rostlinném oleji je opékáme po každé straně asi 3 minuty. Potom maso osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Hovězí plátky rozdělíme na talíře s omáčkou a dušenou rýží.