Nadívané hovězí medailonky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 115 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 175 g Sýr Čedar
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Chilli paprička
 - 4 ks Hovězí libové
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.18 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tequila silver
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 72.1 mg
 - Draslík 187.1 mg
 - Vláknina 1746.3 mg
 - Vitamín A 1746.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tučný sýr vložíme do pánve se silným dnem a mícháme, dokud se neroztaví. Přidáme pečenou, oloupanou a semen zbavenou čili papričku, nakrájenou na kratší proužky. Přilijeme tequilu a vymícháme hladkou omáčku. Udržujeme ji teplou.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme asi 5 minut. Zasypeme oreganem a mícháme, dokud cibule nezhnědne. Sejmeme z ohně a přidáme strouhaný čedar, mícháme, dokud se nerozpustí.
 - 
                                3
Hovězí steaky asi 2,5 cm silné podélně rozkrojíme, ale ne úplně, aby se daly rozevřít. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Čtvrtinu náplně ze sýra a cibule položíme na jednu polovinu steaku a přehneme přes něj druhou. Steaky vložíme do zapékací nádoby a grilujeme 3-5 minut z každé strany. Podáváme na horkých talířích se zeleninou, přelité sýrovou omáčkou.