Hovězí se zelenými fazolkami
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 166.2 mg
 - Vláknina 3684.9 mg
 - Vitamín A 3684.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme fazolové lusky a nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, přidáme maso, česnek a čtyři minuty opékáme, za stálého míchání. Hotové vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme, za stálého míchání. Přidáme vývar, fazolky, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a fazolky vaříme 5-7 minut do poloměkka. Škrob, sojovou omáčku, sherry a nastrouhaný zázvor smícháme a vlijeme do pánve. Vaříme asi 2 minuty, aby tekutina zhoustla. Maso i s vypečenou šťávou vrátíme do pánve a vše prohřejeme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.