Švýcarské královské závitky
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 150 g Salám Lovecký
 - 150 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 plátek Hovězí maso zadní
 - 1 l Voda pitná
 - 1 dl Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 119.2 mg
 - Vláknina 3767.1 mg
 - Vitamín A 3767.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolenou vodu (polovina uvedené dávky vody a soli) uvedeme do varu, vysypeme do ní rýži a na mírném ohni vaříme zvolna 20 minut. Rýži scedíme přes síto, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy.
 - 
                                2
Lovecký salám nakrájíme na tenké nudličky, opečeme na lžíci oleje a vmícháme do rýže s nakrájenou cibulí, petrželkou, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Touto směsí potřeme připravené hovězí plátky, svineme je a zavážeme nití nebo sepneme jehlami.
 - 
                                3
Na zbývajícím tuku je opečeme, pak podlijeme a dusíme doměkka asi 30 minut.
 - 
                                4
Nakonec vše zahustíme škrobovou moučkou, promíchanou ve smetaně a necháme přejít varem.