Cikánská hovězí roláda
Suroviny
- 275 g Cibule
 - 75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 g Salám jemný
 - 75 g Slanina vepřová
 - 30 g Vejce slepičí
 - 30 g Sůl
 - 120 g Tuk
 - 1.5 g Pepř černý mletý
 - 75 g Hovězí výřez
 - 150 g Vepřový výřez
 - 750 g Hovězí maso zadní
 - 150 g Paprikové lusky čerstvé
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 900 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1392 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 91.7 mg
 - Draslík 201.5 mg
 - Vláknina 3320.5 mg
 - Vitamín A 3320.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme.
 - 
                                2
Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme.
 - 
                                3
Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka.
 - 
                                4
Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme.
 - 
                                5
V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody.
 - 
                                6
Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou.
 - 
                                7
Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                8
Nakonec šťávu procedíme.