Hovězí na cibuli
Suroviny
- 1250 g Cibule
 - 1000 g Hovězí maso zadní
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 20 g Citronová kůra
 - 160 g Rajčata
 - 500 g Těstoviny konzumní
 - 6 g Libeček
 - 6 g Petržel kudrnka
 - 30 g Sádlo škvařené
 - 560 ml Citronová šťáva
 - 12 ml Tabasco
 - 50 ml Protlak rajčatový
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 101.5 mg
 - Draslík 508.9 mg
 - Vláknina 9722.3 mg
 - Vitamín A 9722.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli pokrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme do zezlátnutí, poté přidáme maso, pokrájené bylinky, utřený česnek, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Necháme chvíli smažit, poté podlijeme 250 ml vody a uvedeme k varu. Do vařící se omáčky přidáme protlak a tabasco. Přiklopené dusíme cca 60 minut do změknutí masa.
 - 
                                3
Rajčata pokrájíme a přidáme k omáčce, necháme ještě pár minut dusit. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s uvařeným masem a omáčkou.