Marinované hovězí s chilli jablečnou nádivkou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 plátek Slanina vepřová
 - 2 kg Hovězí plec
 - 0.5 hrnek Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 136 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 386.3 mg
 - Draslík 1923.6 mg
 - Vláknina 3012.5 mg
 - Vitamín A 3012.5 mg
 - Vitamín B6 3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu smícháme sójovou omáčku, třtinový cukr, mletý zázvor, vinný ocet, rozetřený česnek a rajčatový protlak. V hovězí pečeni vytvoříme nožem kapsu. Maso vložíme do velké nádoby, potřeme marinádou. Zakryjeme a v chladu necháme marinovat do druhého dne.
 - 
                                2
Nádivku připravíme tak, že v malé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, krátce orestujeme. Přidáme nasekané chilli papričky, jablko i se slupkou nakrájené na kostky, dobře promícháme a cca 3 minuty osmažíme. Necháme vychladnout. Poté nádivku vložíme do kapsy masa a uzavřeme špejlí. Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pečící nádoby s víkem.
 - 
                                3
Zakrytý barbecue gril rozehřejeme na střední teplotu. Do výšky cca 2,5 cm umístíme mřížku. Položíme nádobu s masem a pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a za průběžného potírání marinádou pečeme ještě cca 40 minut.
 - 
                                4
Hotové maso necháme zabalené 15 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a podáváme.