Špízy pirátské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 332 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 77.3 mg
 - Draslík 244.8 mg
 - Vláknina 4843.7 mg
 - Vitamín A 4843.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na 15 kousků, které opepříme. Oloupeme a rozpůlíme cibuli. Překrojíme kukuřičné klasy napříč a papriky rozpůlíme. Odstraníme vnitřek papriky, stopky a nakrájíme je na 21 kousků.
 - 
                                2
Střídavě napichujeme kousky masa a zeleniny na jehly. První a poslední kousek na jehle bude maso.
 - 
                                3
Rozehřejeme v pánvi olej a špízy smažíme za častého otáčení 10 minut.
 - 
                                4
Před podáváním špízy osolíme a ihned podáváme.