Hovězí maso dušené s cizrnou a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 303.6 mg
 - Vláknina 4104.9 mg
 - Vitamín A 4104.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu namočíme alespoň na 3 hodiny do 1 l studené vody. Změklou slijeme přes síto, propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Maso nakrájíme na větší kousky. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v horké vodě a krátce převaříme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a kousky masa, promícháme a osmahneme.
 - 
                                4
Do pánve k masu přisypeme okapanou cizrnu a nakrájené brambory, dochutíme zázvorem a muškátovým oříškem, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a necháme pod pokličkou dusit, dokud maso není měkké.