Roštěná se sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 881 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 230.2 mg
 - Vláknina 3866.7 mg
 - Vitamín A 3866.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky roštěné po okraji nařízneme, naklepeme, potřeme sardelovou pastou a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Plátky roštěné zprudka osmažíme po obou stranách na másle s olejem, přimícháme cibuli a chvíli smažíme. Maso podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme. Omáčku přecedíme, vmícháme do ní okurky a přelijeme jí maso.