Hovězí tokáň na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 175 mg
 - Draslík 216.1 mg
 - Vláknina 1969.9 mg
 - Vitamín A 1969.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 67.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájíme na proužky, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V rozehřáté pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přidáme nakrájenou cibuli a přikryté krátce podusíme. Přidáme maso, mícháme a po všech stranách ho prudce opečeme. Když pustí šťávu, přilijeme trochu vína, přidáme majoránku a celé stroužky česneku a dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a v případě potřeby přiléváme víno. Před koncem dušení přilijeme smetanu a vše důkladně promícháme.