Tatarský biftek Parisien
Suroviny
- 400 g Okurky nakládané
 - 150 g Cibule
 - 150 g Kapary
 - 50 g Žampiony čerstvé
 - 1800 g Hovězí maso zadní
 - 120 g Vaječný žloutek slepičí
 - 120 g Hořčice Dijonská
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 12 g Paprika mletá sladká
 - 70 g Majonéza
 - 90 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1396 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 262.4 mg
 - Draslík 105.2 mg
 - Vláknina 2732.9 mg
 - Vitamín A 2732.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na malé kostičky pokrájíme sterilované okurky, cibuli, kapary a oloupané syrové žampiony.
 - 
                                2
Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky a dvakrát nahrubo umeleme na mlýnku. Mleté maso vložíme do vychlazené nerezové mísy, přidáme kostičky sterilovaných okurek, cibule, kaparů a žampionů, dále žloutky, majonézu, dijonskou hořčici a šlehačku. Pak přisypeme sůl, pepř, chilli koření, mletou papriku a vše rychle, jen jednou promícháme.