Hovězí závitek s houbami a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 116.9 mg
 - Draslík 2749.3 mg
 - Vláknina 23229.5 mg
 - Vitamín A 23229.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 603 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm.
 - 
                                3
Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                4
Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy.
 - 
                                5
Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem.
 - 
                                6
Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
 - 
                                7
Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut.
 - 
                                8
Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.