Kapiový salát s hovězím masem
Suroviny
- 50 g Jogurt bílý
 - 100 g Okurky nakládané
 - 2 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 300 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Majonéza
 - 100 g Paprika červená
 - 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 760 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 229.1 mg
 - Draslík 241.9 mg
 - Vláknina 3415 mg
 - Vitamín A 3415 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zadní hovězí maso uvaříme ve vodě doměkka a vychladlé ho nakrájíme na menší kostičky. Na stejně velké kostičky nakrájíme papriku, cibuli, vejce, uvařená ve vodě natvrdo, a okurky. Vše nasypeme do mísy a ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Dále do salátu vmícháme bílý jogurt a majonézu. Tento salát servírujeme studený, ozdobený plátky rajčete.