Grilované roštěnky v kořeněné marinádě
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 20 ml Kečup
 - 30 ml Ocet vinný
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.125 kávová lžička Tabasco
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 99.8 mg
 - Draslík 618.5 mg
 - Vláknina 1071.3 mg
 - Vitamín A 1071.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 7.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou roštěnou nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a odkrojíme tuk. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Rošt potřeme olejem.
 - 
                                2
Na marinádu v misce promícháme cibuli, česnek, petrželovou nať, olej, ocet, worcester, tabasko, kečup, sůl, pepř a cukr.
 - 
                                3
Maso potřeme z obou stran připravenou marinádou, vložíme do pekáče a necháme pod fólií přes noc odležet. Poté okapané plátky roštěné zhruba 10 minut grilujeme zprudka, poté dalších 5 minut na mírném plameni. Během grilování maso obracíme. Před podáváním maso osolíme.