Tagliatelle s hovězími plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 686 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 59.7 mg
 - Draslík 122 mg
 - Vláknina 6271.5 mg
 - Vitamín A 6271.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme tenké proužky se stejným průměrem. Rukolu opláchneme, vytřepeme, necháme oschnout a nasekáme nahrubo.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme tagliatelle na skus dle návodu na obalu.
 - 
                                3
Mezitím rozpálíme pánev s olivovým olejem a 3-4 minuty opékáme proužky masa při vysoké teplotě, občas zamícháme. Přidáme rukolu a zalijeme bílým vínem. Směs mícháme asi 2 minuty, dokud nedojde k zavadnutí lístků.
 - 
                                4
Sundáme z plotýnky, dle chuti přidáme do masové směsi sůl a pepř, zalijeme zakysanou smetanou s citrónovou štávou.
 - 
                                5
Nezapomeneme včas slít těstoviny pře síto, necháme krátce vykapat a smícháme s masovou směsí. Podáváme na předehřátých talířích.