Chilli con carne s bylinkami
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 1 g Pepř cayenský
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 50 g Chilli paprička
 - 150 g Paprika zelená
 - 150 g Paprika červená
 - 5 g Chilli koření mleté
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 40 g Olej slunečnicový
 - 80 g Cibule červená
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1395 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 1000.8 mg
 - Vláknina 25088.9 mg
 - Vitamín A 25088.9 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.5 mg
 - Vitamín E 7.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, chilli papričky rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, červenou cibuli krájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky, bylinky s koriandrem nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, zprudka osmažíme a vyjmeme z pánve. Do výpeku vsypeme cibuli, česnek a papriky. Zmírníme oheň, krátce orestujeme. Přidáme rajčata, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, rajčatový protlak, krátce podusíme, podlijeme vývarem, vrátíme zpět maso a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přimícháme scezené červené fazole, prohřejeme a odstavíme.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře, posypeme posekanými bylinkami s koriandrem a ozdobíme kroužky červené cibule.