Hovězí burgundské
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 250 g Smetana na šlehání
 - 4 ml Pomerančová šťáva
 - 3 ml Šťáva z růžových grepů
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 dl Víno červené
 - 8 dl Voda pitná
 - 4 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 347 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 69.3 mg
 - Draslík 335.2 mg
 - Vláknina 2751.5 mg
 - Vitamín A 2751.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 9.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek a drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce naskládáme připravené plátky masa, po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme a maso 30 minut povaříme do měkka.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky rozkrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, poté vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů dáme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přilijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.
 - 
                                3
Na jednotlivé talíře klademe plátky masa, vedle nich žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.