Plzeňský karbonát
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
 - 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Párky jemné
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 102.4 mg
 - Draslík 65.2 mg
 - Vláknina 1676.2 mg
 - Vitamín A 1676.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme plátky masa a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.
 - 
                                2
Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Potom podlijeme vodou a přilijeme pivo. Přidáme bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
 - 
                                3
Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným, ozdobně nakrájeným párkem a podušenou zbylou cibulí nakrájenou na kolečka.