Kuličky z mletého masa po orientálsku
Suroviny
- 300 g Skopová plec
 - 300 g Hovězí maso zadní
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.09 dl Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 70.8 mg
 - Draslík 178.8 mg
 - Vláknina 1848.5 mg
 - Vitamín A 1848.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, umeleme spolu s navlhčenou a vymačkanou žemlí. Přidáme prolisovaný česnek a koření, směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Potom masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, každý zakulatíme a necháme chvíli odležet. Kuličky opečeme v horkém oleji.
 - 
                                3
Olej z pečení slijeme, přidáme jemně pokrájenou cibuli, kari koření, osmahneme, podlijeme trochou vody a podusíme.
 - 
                                4
Smetanu rozmícháme s moukou, přidáme ji k cibuli a za stálého míchání povaříme. Omáčku ochutíme solí, cukrem a chilli kořením. Vložíme kuličky, jen prohřejeme.
 - 
                                5
Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.