Jarní skopové ragú
Suroviny
- 340 g Hrášek
 - 225 g Fazolové lusky zelené
 - 800 g Skopové kotlety
 - 570 ml Vývar z hovězích kostí
 - 140 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Šalotka
 - 5 ks Rajčata
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 12 ks Brambory
 - 6 ks Tuřín
 - 8 ks Mrkev kořen
 - 12 ks Cibule
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.41 polévková lžíce Olej stolní
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 5.6 mg
 - Draslík 1925.1 mg
 - Vláknina 40454 mg
 - Vitamín A 40454 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče.
 - 
                                2
Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata.
 - 
                                3
Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku.
 - 
                                4
Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí.