Žampiony plněné jehněčím masem
Suroviny
- 180 g Máslo čerstvé
 - 400 g Jehněčí plec
 - 120 g Okurky nakládané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 16 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
 - 7 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 699 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 181.3 mg
 - Draslík 3596.7 mg
 - Vláknina 24322.2 mg
 - Vitamín A 24322.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo smícháme (20 g odložíme na vymazání alobalu) se 6 lžícemi hořčice, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omyté jehněčí maso umeleme a promícháme s minerálkou, vejcem, lžící hořčice, prolisovaným česnekem, nasekanou cibuli, okurkou nakrájenou na kostičky a očištěnými, na kostky nakrájenými paprikami. Navlhčenýma rukama vytvarujeme 8 kuliček a naplníme jimi očištěné kloboučky 8 žampionů. Zbylými kloboučky masovou směs přikryjeme.
 - 
                                3
Naplněné žampiony položíme na alobal pomazaný máslem a zabalíme. Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 10 minut.