Sýrové kjuftěty s omáčkou
Suroviny
- 150 g Hovězí maso mleté
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Sýr balkánský
 - 150 g Skopové výsekové
 - 150 g Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.75 polévková lžíce Sůl
 - 0.27 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 2052 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 106.1 mg
 - Draslík 405.8 mg
 - Vláknina 4866.9 mg
 - Vitamín A 4866.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí i vepřové maso dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí, umletým jehněčím masem, solí, pepřem, kmínem, přidáme sýr nakrájený na kostičky.
 - 
                                2
Znovu dobře promícháme a vytvarujeme menší karbanátky, které usmažíme na pánvi v oleji.
 - 
                                3
Dobře propečené karbanátky (kjuftěty) mají zlatohnědou barvu (sýr je uvnitř rozehřátý). Smažíme je z každé strany přibližně 5 - 7 minut.
 - 
                                4
Připravíme si studenou rajčatovou omáčku: Do misky dáme rajčatový protlak, který smícháme s olejem, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, cukr a nadrobno nakrájenou kyselou okurku, dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
 - 
                                5
Omáčku podáváme v misce zvlášť a kjuftěty si v ní namáčíme.
 - 
                                6