Kebab s jogurtem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 828 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 163.8 mg
 - Draslík 437.2 mg
 - Vláknina 9650 mg
 - Vitamín A 9650 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1794.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cibuli nadrobno nakrájíme a posolíme.
 - 
                                2
Osolenou cibuli vložíme do gázy nebo do jemného plátna a vymačkáme z ní co nejvíce šťávy.
 - 
                                3
Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, které vložíme do hlubší mísy, přelijeme šťávou z cibule, přilijeme 1 dl
 - 
                                4
olivového oleje, promícháme a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.
 - 
                                5
Mezitím si okrájíme chleba od kůrek, střídku chleba pokrájíme na kostky, pokapeme je rozehřátým máslem a opečeme v předehřáté troubě při 175° C dozlatova.
 - 
                                6
Maso vyndáme z oleje, necháme odkapat a napichujeme na jehly tak, aby se kostky masa nedotýkaly.
 - 
                                7
Grilujeme na roštu za častého otáčení přibližně 15 minut.
 - 
                                8
Rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme a dáme je pod pokličku dusit.
 - 
                                9
Servírujeme tak, že na talíř dáme opečené kostky chleba, poklademe na něj grilovaný kebab, na maso navrstvíme podušená rajčata a přelijeme osoleným jogurtem.