Šiš kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Jehněčí maso
  • 160 g Paprika červená
  • 160 g Rajčata
  • 10 ml Olej olivový
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 209.4 mg
  • Vláknina 3359.8 mg
  • Vitamín A 3359.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1187.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z olivového oleje, mléka, soli, pepře a jemně nastrouhané cibule si připravíme marinádu.

  • 2

    Maso pokrájíme na kostky a naložíme do marinády. Necháme v chladu odležet, nejlépe přes noc.

  • 3

    Na špíz napichujeme naložené maso, prokládáme pokrájenou paprikou a rajčaty.

  • 4

    Hotové špízy opékáme na uhlí z obou stran.

Komentáře k receptu