Jehněčí brzlíky s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 1.2 mg
 - Draslík 112.4 mg
 - Vláknina 3030 mg
 - Vitamín A 3030 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí brzlíky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vhodíme na půl minuty do vroucí vody, aby se zatáhly, scedíme a necháme vychladnout. Brzlíky osolíme, opepříme a posypeme špetkou kari koření.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brzlíky a opečeme z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Dušenou rýži promícháme s rajčatovou omáčkou, upravíme na talíře a přiložíme smažené brzlíky.