Špikované jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 970 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 230 mg
 - Draslík 45 mg
 - Vláknina 1652.5 mg
 - Vitamín A 1652.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2403 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do jehněčího masa hustě nabodáme otvory, do kterých střídavě vkládáme kousky česneku, másla a ochucovací směsi ze soli, oregana a pepře. Potom celé maso polijeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem a ještě na povrchu osolíme. Zakryjeme alobalem a pečeme v mírně zahřáté troubě, často podléváme, aby maso nevyschlo.
 - 
                                2
Po 1 hodině pečení maso otočíme, odkryjeme a pečeme za stálého podlévání dokud maso není měkké a nevytvoří se zlatavá kůrka. Podáváme např. s bramborovou kaší.