Jehněčí ragú na koriandru
Suroviny
- 150 g Meruňky sušené
 - 300 g Mrkev kořen
 - 750 g Jehněčí kýta
 - 150 g Šalotka
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 8 ks Kardamom
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Badyán
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 213 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 98 g
 - Cholesterol 123.8 mg
 - Draslík 2254.3 mg
 - Vláknina 66945.5 mg
 - Vitamín A 66945.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku podusíme oloupané šalotky a česnek. Kardamom spolu s ostatním kořením přidáme k šalotce s česnekem, přimícháme opečené maso, sušené meruňky a vše podlijeme vývarem. Ochutíme octem a zvolna dusíme cca 70 minut.
 - 
                                2
Asi 10 minut před koncem dušení přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a jarní cibulku.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře a podáváme.