Srdce na smetaně
Suroviny
- 2 g Nové koření mleté
 - 2 g Bobkový list
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kg Hovězí srdce
 - 0.5 kg Játra vepřová
 - 0.5 kg Vepřové ledvinky
 - 0.5 kg Jehněčí plíčky
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 492.5 mg
 - Draslík 574.9 mg
 - Vláknina 3180.3 mg
 - Vitamín A 3180.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdce, játra, plíčky, a ledvinky uvaříme spolu s cibuli, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a posypeme sladkou paprikou. Uvařené maso scedíme a dáme vychladnout.
 - 
                                2
Vývar, který zůstal z masa, zahustíme moukou, chvíli vaříme.
 - 
                                3
Vychladlé srdce, játra, plíčky, a ledvinky nakrájíme ne silnější nudle a dáme je zpět do vývaru, který osolíme a zalijeme smetanou.
 - 
                                4
Na talíři pokrm pokapeme citrónovou šťávou.