Jehněčí plátky s celerem
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 150 g Máslo čerstvé
- 50 g Ořechy vlašské
- 600 g Jehněčí kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 87 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 663.1 mg
- Vláknina 3811.5 mg
- Vitamín A 3811.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Naklepeme a v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Přidáme česnek, na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou feferonku, nasekané ořechy a nakonec posypeme mletou paprikou. Dosmažíme doměkka.
-
2
Celer nakrájíme na úhledné kousky a na pánvičce s rozpáleným máslem je podusíme, zalijeme vínem a dusíme, aby se víno vypařilo.