Pastevecká polévka
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 100 g Cibule
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 15 g Petržel - nať
 - 2 g Muškátový květ
 - 80 g Petržel kořen
 - 300 g Ledvinky jehněčí
 - 400 g Jehněčí mozeček
 - 300 g Jehněčí srdce
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 2 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 848 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 1815.6 mg
 - Draslík 789.7 mg
 - Vláknina 6022 mg
 - Vitamín A 6022 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.