Šumavské jehněčí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 735 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 236.7 mg
 - Draslík 462.5 mg
 - Vláknina 600 mg
 - Vitamín A 600 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné maso v ní povaříme 12-15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Po vychladnutí maso nakrájíme na porce, které potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova.